Hi! InK is Ingrid Kroeze en ik maak jou graag blij met mijn tekencreaties.

 

Als InK vang ik graag mensen, huizen, dieren op illustratieve wijze in tekeningen. Die deel ik graag met je in print of digitaal. Om zelf te houden of weg te geven.

Als kind kon ik mij al urenlang verliezen in het tekenen. In en na mijn studietijd verloren we elkaar wat uit het oog maar altijd was er wel weer een moment dat de tekenboeken en potloden tevoorschijn kwamen. Schrijven is een andere grote liefde. Ergens in 2017 werden die twee liefdes aan elkaar geknoopt. Ik tekende de boom van Oude Sam. Een zwarte kat die na zijn verdwijning uit het echte leven voortleeft in mijn verhalen en tekeningen. In deze tekeningen vond ik mijn grote liefde voor het werken met inkt. Zo ook in het digitaal tekenen op de iPad Pro die ik dat jaar na lang wikken en wegen kocht. Ik ontdekte ook mijn voorkeur voor het tekenen van mensen, huizen en dieren met behulp van lijnen. Het lijkt soms zo simpel maar achter elke lijn zit het urenlang oefenen met hand en oog.

InK@Work bestaat sinds 1 februari 2017. Als InK maak ik jou graag blij met mijn tekencreaties. Op deze website krijg je een indruk van mijn werk. Wil jij ook je eigen InK? Neem contact met mij op.

Ingrid Kroeze is InKatWork

En verder?

 • Ik groeide op in Middenmeer. Dat ligt in de kop van Noord-Holland. Ik verhuisde voor mijn studie aan de Bibliotheekacademie naar Amsterdam. Daarna rolde ik tien jaar lang de IT in. In 2001 leerde ik mijn lief kennen en verhuisde ik naar Leusden.
 • Daar begon ik in 2005 mijn eerste bedrijf. Alles op het gebied van het creatief inpakken van cadeaus; van workshops tot inpakservices en webwinkel. Het was een geweldige tijd tot ik in 2013 andere dingen wilde doen.
 • Het eigen ondernemerschap bleef trekken en in 2017 was het tijd voor Ink@Work. Naast het tekenen en schrijven help ik mensen en bedrijven met online zaken en content. Dat doe ik graag voor organisaties die er toe doen.
 • In 2018 moest mijn lief plotseling het leven verlaten. Voor hem tekende ik mijn eerste rouwkaart. Zo liefdevol dat ik dat nu ook voor anderen mag doen en op die manier iets waardevols kan toevoegen aan het afscheid

En dan ook nog..

 • Ik woon nu samen met mijn twee katten, Milka en Twix, vol liefde voor het leven.
 • Creatief bezig zijn geeft mij enorm veel energie. Dansen trouwens ook. Je komt me regelmatig tegen op een dansfeestje. Of op een gezellige avond met vrienden.
 • Televisie kijken doe ik niet zo vaak. Muziek luisteren wel, dat doe ik de hele dag door.
 • Ik ben een ochtendsporter en rol regelmatig via zwembad of sportschool mijn werkdag in.
 • Ik houd ook van zeilen en breng mijn vrije tijd graag op water door.
 • Ik mediteer elke morgen met een online meditatiegroep. Ik geef en schrijf nog wel eens een eigen meditatie voor mijn meditatiemaatjes.
 • Koken vind ik heerlijk, vooral voor een dankbaar publiek.

Over schrijven gesproken..

De meeste verhalen die ik schrijf noem ik voorleesverhalen. Ik publiceer ze niet maar lees ze wel voor. Dat doe ik aan de mensen die ik tegenkom en daar een aanleiding voor is in het gesprek dat we hebben.

Over Oude Sam..

De avonturen van Oude Sam publiceer ik op mijn persoonlijke website. Wie weet komt er ooit een dag dat het anders wordt, maar tot die tijd geniet ik samen met jou op deze manier van mijn verhalen.

Nog even zakelijk..

Zakelijk kun je ook nog bij me terecht voor het maken van nieuwsbrieven, marketing, communcatie en content management van je website en social media. Neem gerust contact met me op als ik wat voor jou kan betekenen.